Ontbijtworkshops 2.0

“Exploitatiebeleid therapiebad 2.0”

Zorginstellingen exploiteren voor eigen rekening en risico een therapiebad om zodoende zwemmen of ‘snoezelen’ mogelijk te maken voor haar cliënten met een beperking. Een zeer waardevolle activiteit om in beweging te blijven of om soms juist tot rust te kunnen komen. Met een prikkelarme omgeving en een watertemperatuur van vaak minimaal 32 graden biedt het zwembad optimale voorzieningen voor haar cliënten.

Maar wat kost zo’n voorziening nu voor de zorginstelling? Zwemmen is lang niet voor alle cliënten op medische indicatie, hoe wordt het zwembad dan gefinancierd? Bij veel zorginstellingen staat het zwembad ter discussie.

PROGRAMMA

Door recente ontwikkelingen in het zorgstelsel vraagt het bestuur of de directeur van de zorginstelling zich steeds vaker af hoe om te gaan met de exploitatie van het zwembad.
Aangezien het zwembad een waardevolle aanvulling is voor de gezondheid van mensen (en zeker voor mensen met ene beperking) kijken wij graag naar de mogelijkheden om de exploitatie te verbeteren. Graag delen wij onze opgebouwde ervaring en kennis met u.

Wij behandelen drie verschillende onderwerpen:

1. (Commerciële?) Exploitatie en financiën
Om keuzes te kunnen maken die wellicht verregaande gevolgen kunnen hebben voor de exploitatie van uw therapiebad en uw voorzieningenaabod is een concreet zicht op uw exploitatie noodzakelijk. Hoe staan uw lasten bijvoorbeeld in verhouding tot het aantal zwembadbezoeken? Hoe is uw toezicht en begeleiding georganiseerd en voldoet dat volledig aan de Whvbz? Op welke momenten is uw zwembad geopend en is deze ook opengesteld voor derden? Drijver en Partners belicht de do’s en de dont’s en de (efficiency) mogelijkheden.

2. Duurzaamheid en energiebesparingsmogelijkheden
Een grote kostenpost van uw zwembad is de energielasten. Kunnen we deze beperken? Is uw technische installatie up to date of is uw accommodatie wel duurzaam? Hellebrekers reikt u de tools aan om goed inzicht te verkrijgen in uw lokale situatie en de mogelijkheden.

3. Diversiteit van aanbod en voorzieningen

Waarschijnlijk heeft uw therapiebad een tillift om minder validen in het water te begeleiden. Maar wist u dat er ook mogelijkheden zijn om uw cliënten zitten het water in te begeleiden? Kent u de mogelijkheden van een beweegbare bodem, een onderwaterloopband of luie trappen? U kunt niet alleen uw eigen cliënten beter bedienen, maar met deze extra faciliteiten kunt u uw bad ook commercieel aantrekkelijk maken voor doelgroepen zoals bijvoorbeeld hydrotherapie of baby-peuter zwemmen. Therapiebaden zijn ook steeds meer in opkomst voor voor het zwem abc met kleine groepjes. Variopool neemt u mee in alle mogelijkheden en nieuwste ontwikkelingen.
Het programma begint telkens om 08:00 uur en eindigt rond 10:00 uur. Maximaal 10 personen. En vol is vol. De volgorde van aanmelding is leidend. Deelname kost € 35,00.
De workshops vinden plaats op de volgende dagen en locaties;

• 20 oktober (Zuid, de tongelreep Eindhoven)
• 27 oktober (West, de Heerenduinen in IJmuiden)
• 3 november (Oost, De IJsselslag in Zutphen)
• 10 november (Noord, de Vrolijkheid in Zwolle)

Inschrijven kan via de website van Drijver en partners o.v.v. therapiebad 2.0 en de door u gewenste locatie plus het gewenste aantal deelnemers. De FLYER kunt u hier bekijken.