Extra mogelijkheden met een beweegbare bodem

Het nut van een beweegbare zwembadbodem is allang en breed bewezen. Zo’n bodem zorgt in het zwembad voor meer rendement omdat er na de installatie ineens veel meer mogelijkheden beschikbaar komen voor de exploitant. Laten we er eens dieper induiken en u wat mogelijkheden presenteren.

Bodem op diverse hoogtes instellen

Allereerst is de beweegbare bodem natuurlijk handig omdat hij op diverse hoogtes ingesteld kan worden. Dit is bijvoorbeeld erg handig als er kleine kinderen op zwemles gaan en ze toch altijd met de voeten de bodem willen kunnen aanraken als ze moe zijn. De bodem kan zelfs tot aan perronhoogte ingesteld worden. Dat betekent dat de bodem in de hoogste stand staat en net zo hoog is als de badrand.

Dit heeft bijvoorbeeld weer als voordeel dat iemand vanaf het perron direct de bodem op kan lopen. Maar daar komen we zo op terug. Als de bodem in de hoogste stand gezet is kan dat bijvoorbeeld bij gebruik in therapiebaden erg handig zijn omdat de patiënt dan met zijn of haar rolstoel direct vanaf het perron de bodem op kan rijden waarna de bodem gezakt kan worden. Dit is een minimale inspanning voor zowel de patiënt als de therapeut.

Beweegbare zwembadbodems ook voor evenementen

Bovenstaande zal duidelijk zijn en kunt u op onze andere websites meer lezen over deze specifieke onderwerpen. In dit artikel willen ons meer richten op het zelf organiseren van een evenement waarbij ook de beweegbare zwembadbodem ingezet kan worden. Want als hij eenmaal in het zwembad ligt is er zoveel mogelijk.

Het meest voor de hand liggende voorbeeld is de diploma-uitreiking in het zwembad. De bodem wordt dan in de hoogste stand gezet en de uitreiking kan beginnen. De bodem doet dan normaal dienst als een vloer waar ook gewoon overheen gelopen kan worden. Zo hebben we voorbeelden dat er zelfs een judotoernooi op gehouden is. Maar er een complete modeshow op lopen behoort tot de mogelijkheden.

Er wordt ons weleens gevraagd hoeveel gewicht zo’n bodem kan houden. Laten we zo zeggen dat er gemakkelijk meer dan vijftig volwassenen op kunnen staan. Onze Variopool bodem heeft een enorm drijfvermogen!

Creatieve ideeën met een beweegbare bodem

Als de bodem nu bijvoorbeeld op 10 cm onder water gezet wordt, zijn er weer andere leuke dingen te organiseren. Denk hierbij eens aan watervoetbal. Zetten we de bodem op bijvoorbeeld 50 cm diepte, dan kan er een oefening gedaan worden met aqua-bikes. Doordat de fiets dan voor een gedeelte in het water staat wordt de trapweerstand een stuk hoger. Goed om extra calorieën te verbranden.

Wij hebben ook voorbeelden van complete opblaasbare glijbanen die op de bodem gezet worden, fitnessklassen die hun oefeningen doen, Aqua Zumba waarbij u half in het water staat, speciale spellen die meteen door het zwembad bedacht worden en zelfs complete orkesten die hun uitvoering doen terwijl de bodem op de hoogste stand staat. Er is eenvoudigweg veel mogelijk. Ons product ligt dan vaak wel ‘onzichtbaar’ op de bodem, maar zodra deze in een andere stand gezet wordt is er zoveel meer mogelijk. Meer bezoekers is meer rendement. En meer rendement is een blijere exploitant.

We hopen u een goed idee te hebben gegeven over de vele mogelijkheden van een beweegbare zwembadbodem. Nog meer informatie nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze Accountmanagers.

mogelijkheden
mogelijkheden