Het ’tijdelijke’ nieuwe werken

Wie had kunnen denken dat we in 2020 ‘overvallen’ zouden worden door een virus wat zich wereldwijd, en in een hoog tempo, zou verspreiden onder de wereldbevolking. En dat we in no-time allemaal een nieuwe (thuis)werkplek toegewezen kregen omdat contact met elkaar niet meer veilig zou zijn. Van met z’n allen naar en op kantoor, tot het thuis moeten zitten en daar je werk te doen als dat mogelijk is.

Een vreemde situatie voor ons allen. En dan elke dag weer het vervelende nieuws aanhoren dat er weer mensen besmet geraakt zijn, en dat we ‘er voorlopig nog niet vanaf zijn’. Pffff, dat is best wennen voor iedereen.

Op onze kantoren werken alleen de hoognodige mensen (op veilige afstand van elkaar) die niet vanaf huis kunnen werken door wat voor reden dan ook, en omdat er toch mensen de klanten te woord moeten staan als zij naar onze zaak bellen. We benadrukken nu ‘onze’ omdat het voor iedereen voelt dat we onze verantwoording voor onze zaak nu nog meer pakken dan al het geval was. Iedereen is betrokken bij Variopool en haar medewerkers. Van monteur tot de Accountmanagers. We willen allemaal ons werk zo goed mogelijk doen, maar ook zo veilig mogelijk en toch ook de klant centraal laten staan. Want na deze donkere periode voor iedereen gaat de zon echt wel weer schijnen. En als dat het geval is komen we daar ook allemaal weer sterker uit!

Gelukkig leven we allemaal in een tijd waar nagenoeg alles digitaal gebeurt en mogelijk is. Op afstand support geven, een factuur opstellen, een vraag beantwoorden per e-mail of beeldbellen met familie, vrienden en kennissen. Maar nu ook elke dag even beeldbellen met de collega’s die je ‘normaal’ gesproken op kantoor tegenkomt in bijvoorbeeld de vergaderruimte of als je van het ene naar het andere kantoor loopt. Dat online vergaderen via beeldbellen doen wij nu nog meer bij Variopool. In het begin wat onwennig en even uitzoeken hoe het e.e.a. werkt, maar is het nu een standaard handeling voor alle medewerkers.

Voor de mensen die wel op kantoor zitten wordt er extra goed op de hygiëne gelet. Koffie halen voor al je collega’s doen we even niet. We monitoren en testen de aanwezige mensen op kantoor zodat we zeker weten dat ze in goede gezondheid verkeren. De keyboards en telefoons krijgen een extra schoonmaakbeurt. Allemaal kleine dingen die nu bijna standaard geworden zijn, maar ook dingen waar je in een normale situatie misschien minder snel aan denkt.

Tussen de middag lopen een aantal collega’s altijd even een rondje op ons terrein om de benen even te strekken en een hap frisse lucht te nemen. Dat doen we nog wel maar op een grotere afstand van elkaar. Dat was even wennen, maar nu niet meer dan logisch. En zo zullen we, als dit virus eenmaal verslagen is, vast nog meer dingen wat ‘anders’ gaan aanpakken. Want nu wordt er door niemand meer handen geschud. Blijven we dat ook doen als het leven weer normaal wordt? Bij een normale verkoudheid wordt ook in normale situaties weleens doorgewerkt omdat het werk af moet. Nu moet je thuisblijven. Hoe zal een verkoudheid in de toekomst worden bekeken? Kortom, er zal best het nodige veranderen zodra we hier met z’n allen doorheen gekomen zijn.

We willen toch even een shout-out geven richting onze monteurs. Zij hebben tot het laatste moment met hart voor de zaak, en natuurlijk onze klanten, hun werk af willen maken. Uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen. Want zodra het reguliere leven weer op gang komt willen de zwembaden ook hun deuren weer kunnen openen. En dan hebben de mensen van Variopool daar hun steentje aan bijgedragen. En zodra de grenzen weer opengaan zullen deze mannen de wijde wereld weer intrekken om onze mooie producten te installeren. Complimenten aan onze teams!

Ondanks de hele situatie blijven de medewerkers van Variopool actief en betrokken. Want de klanten weten ons nog steeds te vinden en zijn we trots op onze producten en waar het bedrijf voor staat. We blijven positief en werken aan nieuwe innovaties voor de ZwembadBranche. We blijven werken aan de groei van ons bedrijf en we blijven ons actief inzetten voor onze klanten over de gehele wereld.

Langs deze digitale weg willen we iedereen een hart onder de riem steken en sterkte wensen voor de tijd die nog voor ons ligt. Pas goed op elkaar maar houdt de afgesproken afstand. Dit soort tijden roept het beste omhoog in de mensen en zien we dat onze creativiteit een boost krijgt. Want waar een wil is, is een weg. Op afstand werken is nog nooit zo hot geweest. Maar om je familie, vrienden, kennissen en collega’s in het echt te zien en te horen… dat is digitaal niet na te maken. Stay safe!