Lianne Steeman stopt met schoonspringen

Variopool heeft geruime tijd als sponsor opgetreden voor schoonspringster Lianne Steeman.  Maar nu, juli 2020, heeft Lianne besloten om een punt achter haar carrière te zetten van deze mooie sport. Op haar Facebookpagina geeft zij tekst en uitleg over haar stap. Met toestemming van Lianne plaatsen we hier haar bericht;

Long post alert ‼️ Every end is a new beginning.

Hoogetepunten schoonspringen 2004-2020 ~ Take the risk or lose the chance
Hierbij het bewijs dat je ook wanneer je pas op late leeftijd begint met topsport nog heel veel kan bereiken. Op 6 jarige leeftijd begonnen in Den Helder. Door het ontbreken aan fasciliteiten (weinig trainingsuren en jarenlang een houten, niet verende 3 meter plank) op 17-jarige leeftijd de overstap gemaakt naar Amsterdam. Ik wilde graag kijken wat ik nog kon bereiken met betere trainingsfaciliteiten.

Een betere beslissing had ik niet kunnen nemen. In twee jaar tijd een enorme ontwikkeling en inhaalslag gemaakt dankzij de super goede coaches in Amsterdam en uiteindelijk zelfs het puntenlimiet gesprongen voor het Nederlands team. Verhuisd naar Eindhoven en mezelf nog verder kunnen ontwikkelen. Sprongen gedaan waarvan ik nooit had gedacht dat ik die ooit zou gaan doen en uiteindelijk zelfs nog op avontuur gegaan op de toren. Heel blij ben ik met de steun van Variopool in de persoon van Marco Coesel van wie ik steun heb gekregen tijdens de topsportperiode. 

Nu is het tijd voor iets nieuws. Ik ga stoppen met schoonspringen en mij richten op mijn maatschappelijke carrière. Afgelopen 16 jaar heb ik vriendschappen gesloten voor het leven, mooie tripjes naar het buitenland mogen maken en geweldige ervaringen op mogen doen. Ik wil iedereen bedanken die dit voor mij heeft mogelijk gemaakt.

Uiteraard wensen wij haar veel succes met haar toekomstplannen!