Variopool sponsort schoonspringtalent Lianne!

Variopool is de nieuwe sponsor van aanstormend schoonspringtalent Lianne Steeman! Lianne krijgt financiële steun van Variopool voor onder andere wedstrijdkosten en contributie. Daarnaast is ze op het kantoor van Variopool in Oudkarspel om door directeur Marco Coesel 23 november 2015 een compleet pakket aan haar uitgereikt te krijgen met alle benodigdheden voor schoonspringen. Van een badpak, handdoek, slippers, sporttas, trainingspakken en bidons.

Gisteren is Lianne nog vier keer eerste geworden op Open Belgische Kampioenschappen in Genk, de eerste wedstrijd van het seizoen.

Variopool vindt het belangrijk om watersporttalenten te stimuleren en hen te helpen om dromen op het gebied van hun sport waar te maken. Wij sponsoren Lianne, zodat zij zorgeloos haar sport kan uitoefenen en zich volledig op het schoonspringen en haar studie kan focussen.

HOBBY

De 17-jarige Lianne uit Den Helder is in 2004 voor de hobby hobby begonnen met schoonspringen. In 2012 deed zij voor het eerst mee met de kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen, en met succes. Lianne kwalificeerde zichzelf op de 1 meter plank en pakte een bronzen medaille!

In september 2013 is het zwembad Heersdiep in Den Helder geopend en is Lianne daar begonnen met schoonspringtrainingen. In het Heersdiep is een nieuwe 3 meter wedstrijdplank geïnstalleerd, waar Lianne volop gebruik van maakt. Naast de reguliere trainingen in Den Helder, traint zij ook met club de Dolfijn in het Sloterparkbad in Amsterdam. Dus Lianne reist van hot naar her om zoveel mogelijk te kunnen trainen. En dat werpt zijn vruchten af! Naast de grote successen op het gebied van schoonspringen, heeft zij ook nog eens tegelijkertijd haar Havo-diploma gehaald.

SENIOR

Lianne dacht zelf dat het Nederlands (Jeugd) Team te hoog gegrepen voor haar was, maar dankzij haar doorzettingsvermogen is zij komend seizoen 1e-jaars senior. Variopool probeert door middel van sponsoring voor de komende drie jaar de doelen van Lianne te ondersteunen en ervoor te zorgen dat haar jeugddromen realiteit worden.