Wereldwijd kennis opgedaan over zwembaden

Dit is onze collega John. Hij is een van de collega Internationaal Accountmanagers binnen Variopool. Als je iemand iets over zwembaden en toepassingen kan vragen, dan is dat wel aan John Gielesen. Hij werkt inmiddels 15-jaar bij Variopool en heeft veel ervaring bij zowel nationale als internationale projecten opgedaan. Daarvoor reist hij de hele wereld voor over. Van het mooie Oudkarspel tot Zuid-Korea en Japan. John is gek op uitdagingen en die krijgt hij voldoende. In de branche is hij een graag gezien man met kennis van zaken. Hij vertelt graag iets over zijn werkzaamheden bij Variopool.

Veel geleerd over de zwembadbranche en de spelers hierin

John begint “In de 15 jaren dat ik nu als Internationaal Accountmanager werkzaam ben bij Variopool heb ik veel ervaring opgedaan in deze branche en is onze referentielijst aanzienlijk uitgebreid met prachtige nationale en internationale projecten” waar ik mijn bijdrage aan heb mogen leveren. Mijn huidige regio-indeling is Nederland die ik samen met mijn collega René Everts bedien en Scandinavië, verkoop & technische ondersteuning geef aan ons eigen verkoop kantoor in Polen, HongKong, Zuid Korea en Japan. Een prachtige mix van interessante landen die mij veel mogelijkheden bieden.

Maar er zijn altijd nog enkele landen waar Variopool geen installaties in bedrijf gesteld heeft, en dit zijn juist de mooiste uitdagingen van Account Manager zijn. Het meest uitdagende traject hiervan is om de noodzakelijke lokale partners te vinden die je nodig hebt om succesvol zaken te kunnen doen. Het vinden van de juiste partners is cruciaal en dit kwam onder andere op mijn pad ca. 2 jaar geleden in het land van de rijzende zon, Japan. Door eerst goed onderzoek te doen wat onze mogelijkheden en kansen waren met dit team, ben ik deze weg ingeslagen wat nu twee jaren later zeer succesvol blijkt te zijn.

Grote en kleinere projecten waar veel kennis voor nodig is

De gewenste technische configuratie die de gebruikers voor ogen hadden kunnen wij naar alle tevredenheid vervullen. Doordat onze installaties technische zeer compact, eenvoudig, vele configuratie mogelijkheden bieden en daarbij operationeel zeer betrouwbaar zijn, werd mij na korte tijd duidelijk dat er snel geschakeld moest worden, omdat er een bezoek aan ons hoofdkantoor in Oudkarspel in de planning stond. Tijdens dit 5-daagse bezoek is mij duidelijk geworden dat de toekomstige klant in Japan zeer hoge eisen stelt aan de materialen van het product en de bedrijfszekerheid ervan, maar ook aan onze organisatie. Gezien Variopool al vele nationale en internationale projecten gerealiseerd heeft zoals van de Olympische Spelen in Atlanta 1996, Londen 2012, Parijs 2024 (in voorbereiding), The European Games, Asian Games, en de World Games kwam deze opgedane kennis ons zeer goed van pas.

Bij projecten van dit kaliber aan de andere kant van de wereld, is het onderdeel service & onderhoud een bijzondere belangrijke en onmisbare schakel van het salestraject. Ook hier dien je van alle facetten op de hoogte te zijn. Met name van de lokale werkwijze en eisen moet je volledig op de hoogte zijn voordat we uiteindelijk succesvol zaken kunnen doen in Japan. In deze twee projecten waar Variopool de leveringen gaat uitvoeren, gaat het om Olympische zwembad afmetingen van 50 meter, 10 banen configuraties (25 meter) waarbij de grootse afmetingen van de beweegbare zwembad bodem 25 x 25 meter zal worden met een maximale waterdiepte van 3.0 meter en een verticale keerwand van 25 x 2.5 meter met een hoogte van 3.5 meter op de 25mtr positie.

Deze interessante projecten, en grote afmetingen van onderdelen, zijn zeker zeer uitdagende mechanical engineering trajecten op het hoogste niveau. Onze producten dienen altijd aan de hoogst mogelijk gestelde toleranties te voldoen. Dit omdat de zwemmers worden afgestraft op één duizendste van een seconde tot winnaar of navolgende. Met alle opgedane ervaringen in de afgelopen vijftien jaren dat ik nu werkzaam ben als Internationaal Account Manager bij dit mooie Nederlandse bedrijf, blijft het mij inspireren om samen met mijn collega’s nieuwe producten te ontwikkelingen, uit te rollen en nieuwe kansen te benutten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op wij zijn u graag van dienst.

John Gielesen
John Gielesen