Bam! Zwembad & IJshal de Vliet kiest voor Variopool producten

Eindelijk mogen we het bericht naar buiten brengen dat Variopool de schriftelijke opdracht heeft mogen ontvangen van de gemeente Leiden voor de levering en installatie van een DUO-zwembad bodem en twee verticale keerwanden voor in het nieuw te bouwen gecombineerde zwembad & IJshal complex De Vliet!

Gezien de maximale waterdiepte -2.5 mtr zal worden, worden er hoge eisen gesteld aan de watercirculatie direct onder, maar vooral ook direct boven, de beweegbare bodem en binnenin de verticale keerwanden. Om er 100% zeker van te zijn dat dit behaald gaat worden, en de benodigde kleurproef glansrijk gaat slagen, passen wij het gepatenteerde en geïntegreerde waterinlaat systeem toe. Variopool heeft dit systeem in eigen beheer ontwikkeld en zijn inmiddels al in vele installaties succesvol operationeel gesteld in Nederland, België en Duitsland. Dit gepatenteerde systeem zorgt ervoor dat er direct vanuit het loopoppervlak van de bodems, water wordt ingeblazen dat direct een opwaartse stuwing naar het wateroppervlakte teweeg brengt. Variopool gaat deze techniek nu ook voor de eerste keer toepassen in de twee verticale keerwanden voor de Vliet.

Net zoals alle andere projecten zal dit zeker een groot succes gaan worden en kijken wij uit naar een plezierige samenwerking met alle betrokken bouwpartners en adviseurs. Wij bedanken de gemeente Leiden voor het vertrekken van deze mooie opdracht en adviesbureau Olco voor het begeleiden van deze aanbesteding en uitvoering.

Foto’s: Slangen + Koenis Architecten

Bekijk hier een video van een kleurtest:

De Vliet
De Vliet