Gemeente Rucphen kiest voor 2-temperaturenbad

Gemeente Rucphen gaat voor 2-temperaturen in openbaar zwembad.Net zoals bij de gemeentes Bilthoven, Culemborg, Workum, Buitenpost waar ze al met een zogeheten 2-temperaturen zwembad werken en Kapelle (in aanbouw), sluit de Gemeente Rucphen zich aan in dit rijtje van bijzondere openbare zwembaden.

Zwembadwater met 2-temperaturen

Variopool BV heeft de schriftelijke opdracht ontvangen van de gemeente Rucphen om in het nieuwe openbare zwembad een beweegbare zwembadbodem en een klapwand installatie te installeren. Samen met de waterbehandelaar LOTEC Zwembadtechniek en door het toepassen van nieuwe innovaties uit eigen huis, zal er een 2-temperaturen zwembad ten uitvoer worden gebracht. Door ook een goed opgesteld dagelijks programma en uitvoering hiervan, is het mogelijk om op gestelde tijden 3 tot 4 graden Celsius warmer zwembadwater te verkrijgen boven de oppervlakte van de beweegbare bodem.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de baantjeszwemmers aan één kant zwemmen in water van 27 graden Celsius en starters of overige doelgroepen aan de andere kant van de klapwand in water van 30 graden Celsius hun oefeningen doen.

Wij bedanken de gemeente Rucphen voor het gestelde vertrouwen in ons bedrijf en kijken uit naar een plezierige en constructieve samenwerking met alle betrokken advies & bouwpartners.